Funktioner

Grainfather har många funktioner som du kan läsa om här!

Grainfathers funktioner

Här går vi igenom de viktigaste funktionerna och fördelarna med ditt bryggverk. Hembryggning ska vara enkelt och smidigt så att fokus kan ligga på smaksättning och annat roligt med att få göra egen öl.

ALLT I ETT
Med den här typen av hembryggning kan du:

– Mäska
– Laka
– Koka
– Kyla

Allt i en och samma enhet vilket betyder att du har färre komponenter att montera, använda, städa och förvara. Du kommer att spara tid och energi som du istället kan lägga på att testa nya spännande recept.

AUTOMATION & FJÄRRSTYRNING
Du kan ställa in mäskscheman, importera recept och köra dem automatiskt på enheten. Bryggverket kan styras genom fjärrstyrning med en mobil enhets Bluetooth-anslutning.
Du kan enkelt hålla koll på både förändringstemperatur och bryggningsstadium så att du kan koppla av och brygga öl på samma gång. Användarvänlighet förenklar processen utan att ta bort det roliga i att pröva nya smakkombinationer och att få skapa ditt eget öl från grunden.
Appen finns tillgänglig för både iOS och Android.

Inne- och utemiljö
Ett eldrivet bryggverk har fördelen att kunna användas både inomhus och utomhus. Du behöver varken brännare eller kokplattor – Bara anslut och kör igång!

Bryggverket för stora och små utrymmen
Behållaren rymmer hela 30 liter (8 US Gal) men är ändå liten och kompakt vilket gör att den är enkel att förvara efter användning. Bor du stort så har sakerna en tendens att bli fler och då är en kompakt bryggare att föredra, bor du litet så kan du enkelt förvara den i en garderob mellan bryggningarna.

TEMPERATURKONTROLL
Det inbyggda elementet ger en jämn uppvärmning och exakt temperatur för din mäsk. Hemligheten är en kontrollenhet med en modifierad PID-algoritm för extra stabilitet. Den kan användas för både stegmäskning och enkel temperaturmäskning med mycket snabb upptrappning mellan stegen.

PUMP
Används för att försiktigt återcirkulera vörten genom mäsken i mäskstegen för bättre temperaturkontroll, sockerutvinning och optimal bryggningseffektivitet.

UTDRAGBAR MÄSKPIPA
Det teleskopiska designsystemet som ingår i maltkorgen gör att du kan styra förhållandet mellan malt och vatten och håller en jämn temperatur i hela maltbädden. Detta gör det också möjligt att skapa en stor variation av ölstilar, från lågalkohol öl hela vägen till kraftigt högalkoholsöl.
Grainfathern rymmer upp till 9 kg malt.

LÄTT RENGÖRING
Alla delarna, pumpfilter, temperaturreglering, rörledningar och mäskplattor avlägsnas snabbt för enkel rengöring.