Bryggdag

Nu är det dags att brygga ditt eget öl!

Att brygga med The Grainfather är både lätt och roligt! Det spelar ingen roll om du har kunskaper i att brygga hantverksöl sedan tidigare eller är helt nybörjare: The Grainfather passar för alla oavsett vilka erfarenheter man har sedan innan. Den främsta fördelen med bryggverket The Grainfather är att proceduren blir avsevärt förenklad. Med denna kan du mäska, sila, laka, kyla och koka i detta allt-i-ett-system och behöver varken separat kokplatta eller kittel till detta. Detta betyder att det bara är att börja brygga ditt öl redan när du får hem din Grainfather, och det enda du behöver göra är att följa dessa enkla instruktioner sedan!

BRYGGA MED GRAINFATHER
STEG 1: VÄLJ DITT RECEPT

Använd Grainfather Online Recipe Creator för att designa ditt recept. Du kan skapa en egen sammansättning eller klona ett recept från ett av dina favoritbryggerier.
När du bestämt dig för vad du vill brygga så kan du införskaffa:

– Malt
– Humle
– Jäst

Och alla andra ingredienser som kan tänkas behövas, hos PGW eller i någon av våra butiker.

STEG 2: MÄSKNING

Mäskning är processen för att extrahera alla jäsbara sockerarter och smaker från det krossade kornet.
Beroende på vilket recept du har valt så kommer olika temperaturer att rekommenderas.
När du är redo att brygga, följ de här stegen:

  1. Fyll ditt bryggverk med vatten.
    2. Placera locket på toppen.
    3. Välj ditt recept och synka med bluetooth till medföljande enhet.
    4. När din maskin har nått mäsktemperaturen så ska malten tillsättas.

Pumpen kommer att recirkulera vörten genom malten, för att säkerställa jämn temperatur och kontinuerlig filtrering genom hela processen. På så sätt maximerar du extraktionen av sockerarter från malten.

STEG 3: LAKNING

Lyft maltkorgen med malt, vrid och lås på plats ovanför din Grainfather. Laka genom att hälla varmt vatten över malten för att skölja ur och släppa de resterande sockerarterna.

STEG 4: KOKA

Börja med att ta bort maltkorgen. Koka den rekommenderade tiden och tillsätt humle enligt det recept du har valt.

STEG 5: WHIRLPOOL / HOP STAND (OM RECEPTET INKLUDERAR DETTA.)

Också kallad ”0 minuters humlegiva”. Humlen läggs till efter koket och lämnas i för att blötläggas i upp till 20 minuter. Cirkulera vörten och låt den vila innan kylning.

STEG 6: KYL

Använd motströmsavkylaren på din hembryggningsmaskin till att kyla vörten till önskad temperatur. För den kylda vörten rakt från behållaren ner i en ren och steriliserad jäshink eller Grainfathers egna koniska jäshink.

STEG 7: JÄSA

När vörten är i jäshinken och har önskad temperatur så ska jästen tillsättas. Jästiden skiljer sig från ungefär en vecka upp till flera veckor beroende på ölstil, jästval och jästemperatur. När ölet är färdigt, häll det i en flaska eller sätt det på partyfat med tillsatt socker för att skapa kolsyra eller överför till ett Cornelusfat som kolsyresätts via en kolsyretank och regulator.

Dessa sju enkla steg är det enda du behöver göra för att börja din karriär inom hemmabryggning! Fördelen med Grainfather är att allt är i ett och samma bryggverk och du själv behöver inte göra särskilt mycket för att få till det goda ölet.

Mer tips och information hittar ni här på grainfather.se.