sidearea-image
The Grainfather tar de bästa bryggningspraxis från hantverksbryggerier och gör dem enkla att använda. Ett allt-i-ett system för att säkerställa att alla kan brygga ett professionellt hantverksöl, oavsett tidigare bryggerfarenhet.
 

Bryggdag

Nu är det dags att brygga ditt eget öl!
Brygga med Grainfather
Steg 1: Välj ditt recept

Använd Grainfather Online Recipe Creator för att designa ditt recept. Du kan skapa en egen sammansättning eller klona ett recept från ett av dina favoritbryggerier.
När du bestämt dig för vad du vill brygga så kan du införskaffa:

– Malt
– Humle
– Jäst

Och alla andra ingredienser som kan tänkas behövas, hos PGW eller i någon av våra butiker.

Steg 2: Mäskning

Mäskning är processen för att extrahera alla jäsbara sockerarter och smaker från det krossade kornet.
Beroende på vilket recept du har valt så kommer olika temperaturer att rekommenderas.
När du är redo att brygga, följ de här stegen:
1. Fyll ditt bryggverk med vatten.
2. Placera locket på toppen.
3. Välj ditt recept och synka med blåtand till connectenheten.
4. När din maskin har nått mäsktemperaturen så ska malten tillsättas.
Pumpen kommer att recirkulera vörten genom malten, för att säkerställa jämn temperatur och kontinuerlig filtrering genom hela processen. På så sätt maximerar du extraktionen av sockerarter från malten.

Steg 3: Lakning

Lyft maltkorgen med malt, vrid och lås på plats ovanför din Grainfather. Laka genom att hälla varmt vatten över malten för att skölja ur och släppa de resterande sockerarterna.

Steg 4: Koka

Ta bort maltkorgen.
Koka den rekommenderade tiden och tillsätt humle enligt ditt recept.

STEG 5: Whirlpool / Hop Stand (om receptet inkluderar detta.)

Också kallad “0 minuters humlegiva”. Humlen läggs till efter koket och lämnas i för att blötläggas i upp till 20 minuter.
Cirkulera vörten och låt den vila innan kylning.

STEG 6: Kyl

Använd motströmsavkylaren på din hembryggningsmaskin till att kyla vörten till önskad ° C . För den kylda vörten rakt från behållaren ner i en ren och steriliserad jäshink eller Garinfathers egna koniska jästank.

STEG 7: Jäsa

När vörten är i jäshinken och har önskad temperatur så ska jästen tillsättas.

Jästiden skiljer sig från ungefär en vecka upp till flera veckor beroende på ölstil, jästval och jästemperatur. När ölet är färdigt, flaska eller sätt det på partyfat med tillsatt socker för att skapa kolsyra eller överför till ett Cornelusfat som kolsyresätts via en kolsyretank och regulator.